Antalya`ya Avrupa'nın en iyi Kaykay pisti

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, hizmete açılan kaykay ve paten sporları pistinin açılışında, tesisin rampa kalitesi ve kullanılan malzeme olarak sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın da en iyi kaykay pisti alanı olduğunu söyledi.

Gündem 21.01.2014 09:23:34 0
Antalya`ya Avrupa

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, hizmete açılan kaykay ve paten sporları pistinin açılışında, tesisin rampa kalitesi ve kullanılan malzeme olarak sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da en iyi kaykay pisti alanı olduğunu söyledi.
Antalya’da paten sporlarını yapacak alan bulamamaktan yakınan ve bu konuda sosyal medya aracılığıyla kendisinden yardım isteyen sporcu gençlerin sesine kulak veren Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Düden Park’ta yapımı tamamlanan pisti törenle hizmete açtı. Açılış törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, belediye bürokratları, çok sayıda sporcu ve vatandaş katıldı. Gençlerin büyük sevgi gösterisinde bulunduğu Başkan Akaydın törende yaptığı konuşmada tesisin Antalyalı sporseverlere hayırlı olmasını diledi.

TÜRKİYEDE BU SPORA İLGİ VAR

Gençlerin son yıllarda büyük ilgi gösterdiği kaykay ve paten sporları pistini Antalya’ya kazandırmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Akaydın, “Antalya adına, Muratpaşa bölgesi adına çok gururlandığım bir tesisi hizmet açıyoruz. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Kaykay ve paten sporlarına olan ilginin Türkiye’de çok önemli alakadarları olduğunu ifade eden Başkan Akaydın, “Bazen insan odaklı küçük dokunuşlardan bahsediyorum. Bu küçük bir dokunuş değil. Buraya bir buçuk milyon liralık bir yatırım yapıldı” diye konuştu.

ÇOCUKLAR TEHLİKEDEN KURTULDU

Tesisisin yaklaşık 2 dönüm bir arazi üzerine inşa edildiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, şöyle konuştu: “Hizmete açılan tesis, rampa kalitesi olarak ve kullanılan malzeme kalitesi olarak sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da en iyisi. Az önce bir anne bana “Hocam teşekkür ediyoruz, çocuklarımızı heveslerinden dolayı caddelerdeki tehlikelerden kurtardınız. Ben şimdi bir kez daha çok mutlu oldum. Bu spor alanı uluslararası organizasyonlara da ev sahipliği yapabilecek şekilde tasarlandı.” Başkan Akaydın konuşmasının ardından beraberindekilerle pistin açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından gençlerin kaykay şovu büyük ilgiyle izlendi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANTALYA


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88